Agricultuur Data Space Event – dinsdag 6 september

Op dinsdag 6 september vindt online van 10.00 tot 15.30 uur vanuit Gaia-X AISBL het Agricultuur Data Space Event plaats. In de agrovoedingssector is een enorme digitaliseringsinspanning aan de gang. Land- en tuinbouwbedrijven produceren dagelijks een enorme hoeveelheid producten, maar steeds meer ook een grote hoeveelheid data. Deze data heeft alleen waarde als ze gedeeld, samengebracht en vervolgens omgezet worden in bruikbare toepassingen of adviezen.

Daarom positioneren traditionele toeleveringsbedrijven zoals machinebouwers en agrochemici, evenals nieuwe spelers, zich in de hele keten van boer tot bord op dit onderwerp, omdat de data-economie voor hen een nieuwe groeimotor vormt. Ze zetten digitale tools en nieuwe data gedreven toepassingen in, waarbij ze zich als eindgebruiker niet alleen richten op boeren of AgriFood-bedrijven, maar ook op de consument. Om deze datarevolutie in de nabije toekomst op te schalen en optimaal te benutten, is de bereidheid om data te delen tussen alle AgriFood ketenpartners cruciaal om te blijven innoveren.

Het Gaia-X-framework maakt het mogelijk om een soevereine en federatieve agrarische data space te creëren die vol vertrouwen en op schaal kan worden ingezet. Bovendien bundelt het Gaia-X-framework bestaande data-initiatieven en zorgt het voor het delen van gegevens over de volledige supply chain van boer tot bord. De Europese landbouw data space kan dus niet geïsoleerd zijn, omdat landbouw en voedsel ook verbonden zijn met andere domeinen zoals de publieke sector, energie, mobiliteit, gezondheid, enzovoort. In dit geval willen we hun gemeenschappelijke behoeften en uitdagingen begrijpen en definiëren hoe Gaia-X kan ondersteunen bij het nemen van stappen in de richting van deze gemeenschappelijke agrarische data space.

Ga naar de website van Gaia-X AISBL voor meer informatie over dit event en om deel te nemen.

Datum:

Tijd:

Locatie:

6 september 2022

10:00

Digitaal

Andere evenementen

22 november 2023

Wij nodigen u van harte uit voor het komende Leden Webinar op donderdag 30 november 2023, van 9:00 tot 9:45 CET. Tijdens deze sessie maakt u kennis met onze (…)

18 september 2023

Tijdens de vierde Gaia-X Summit vertellen we u over de vooruitgang die Gaia-X heeft geboekt en heeft ui de mogelijkheid om in contact te komen met industrieleiders, experts en (…)

Use cases

Een overzicht van Use cases vanuit diverse sectoren in Europa ten behoeve van diverse ontwikkeling van Gaia-X. De use cases staan op de website van onze internationale Gaia-X groep.

Evenementen

Een overzicht van de internationale evenementen rondom de ontwikkeling van Gaia-X. De evenementen staan op de website van onze internationale Gaia-X groep.

Gaia-X hub Nederland - een introductie

Gaia-X hub Nederland - een introductie