Gaia-X Hackathon #4: 20 en 21 juni

Op 20 en 21 juni vindt online de vierde Gaia-X Hackathon #4 plaats van 09.30 tot 17.30 uur. Inschrijven is nu mogelijk! Ga direct naar de website van Gaia-X AISBL om je te registreren.

Deze hackathon-editie is gericht op de goedgekeurde, meetbare set regels waaraan moet worden voldaan om Gaia-X-compatibel te zijn. Deze regels zijn beschikbaar in het Gaia-X Trust Framework document. In dat kader wordt vanuit het CTO-bureau van Gaia-X AISBL het belang benadrukt van het gebruik van en het bijdragen aan het Gaia-X-register en de Gaia-X Compliance API‘s.

Om onze inspanningen om Gaia-X te leveren te stroomlijnen, zullen projecten die zich inzetten voor het bijdragen of gebruiken van het Gaia-X-register en Gaia-X Compliance API prioriteit krijgen.

Doelen
A. Het vergroten van kennis over Gaia-X in de gemeenschap, samenwerking aanmoedigen en deelnemers in staat stellen om gebruik te maken van de huidige open-source implementaties en codebase
B. Ontwikkelen van tools voor het maken/valideren van zelfbeschrijvingen
C. Gebruiken en verder ontwikkelen van het Gaia-X Compliance Service en Trust Framework
D. Het controleren en valideren van de Gaia-X-status (met betrekking tot architectuur, specificaties, technologie, processen en algemene voorwaarden) via de creatie van Gaia-X-conforme federatiediensten en -diensten die gebruikmaken van Gaia-X-architectuur en -projecten

Scenario ‘s
Hackathon #4 zal zich concentreren rondom en werken aan de implementatie van de Gaia-X Scenario’s, geschetst door de CTO, het Gaia-X Trust Framework en Gaia-X Compliance.

1. Organisatie-overschrijdende identiteit en beheertoegang

als gebruiker/medewerker, Bob, onderdeel van organisatie/federatie A, wil ik van de A-federatie inloggegevens krijgen die de toegangsrechten beschrijven die ik in een andere organisatie/federatie B kan gebruiken

2. Serviceaanbod registreren in een catalogus

Als serviceprovider wil ik een Gaia-X-conforme zelfbeschrijving maken en de catalogi van de federatie vinden waar ik ze kan registreren (ID / Link naar de gehoste SD)

3. Serviceaanbod in een catalogus opvragen

Als serviceconsument wil ik de catalogi van de federatie vinden en Gaia-X Compliant-services filteren.

4. Gegevensuitwisseling

Als dataproducent wil ik beleid uitdrukken en toegangscontrole (!= gebruikerscontrole) op mijn gegevens afdwingen, gebaseerd op Gaia-X zelfbeschrijvingen, met behulp van bestaande data pipeline toolset (geen demo vanaf nul)

Deliverables van de Hackathon
– Demonstreer het gebruik van het Gaia-X Compliance Service and Trust Framework
– Bijdragen aan en implementeren van de Gaia-X Scenario’s
– Draag bij aan de open source projecten

Datum:

Tijd:

Locatie:

20 juni 2022

09:30

Digitaal

Andere evenementen

15 mei 2024

Following the resounding success of the debut event in Bilbao, Spain, Gaia-X is teaming up with Gaia-X Hub Luxembourg to bring an unmatched experience for the Gaia-X Tech-X Conference (…)

Use cases

Een overzicht van Use cases vanuit diverse sectoren in Europa ten behoeve van diverse ontwikkeling van Gaia-X. De use cases staan op de website van onze internationale Gaia-X groep.

Evenementen

Een overzicht van de internationale evenementen rondom de ontwikkeling van Gaia-X. De evenementen staan op de website van onze internationale Gaia-X groep.

Gaia-X hub Nederland - een introductie

Gaia-X hub Nederland - een introductie