Gaia-X Hackathon #4: 20 en 21 juni

Op 20 en 21 juni vindt online de vierde Gaia-X Hackathon #4 plaats van 09.30 tot 17.30 uur. Inschrijven is nu mogelijk! Ga direct naar de website van Gaia-X AISBL om je te registreren.

Deze hackathon-editie is gericht op de goedgekeurde, meetbare set regels waaraan moet worden voldaan om Gaia-X-compatibel te zijn. Deze regels zijn beschikbaar in het Gaia-X Trust Framework document. In dat kader wordt vanuit het CTO-bureau van Gaia-X AISBL het belang benadrukt van het gebruik van en het bijdragen aan het Gaia-X-register en de Gaia-X Compliance API‘s.

Om onze inspanningen om Gaia-X te leveren te stroomlijnen, zullen projecten die zich inzetten voor het bijdragen of gebruiken van het Gaia-X-register en Gaia-X Compliance API prioriteit krijgen.

Doelen
A. Het vergroten van kennis over Gaia-X in de gemeenschap, samenwerking aanmoedigen en deelnemers in staat stellen om gebruik te maken van de huidige open-source implementaties en codebase
B. Ontwikkelen van tools voor het maken/valideren van zelfbeschrijvingen
C. Gebruiken en verder ontwikkelen van het Gaia-X Compliance Service en Trust Framework
D. Het controleren en valideren van de Gaia-X-status (met betrekking tot architectuur, specificaties, technologie, processen en algemene voorwaarden) via de creatie van Gaia-X-conforme federatiediensten en -diensten die gebruikmaken van Gaia-X-architectuur en -projecten

Scenario ‘s
Hackathon #4 zal zich concentreren rondom en werken aan de implementatie van de Gaia-X Scenario’s, geschetst door de CTO, het Gaia-X Trust Framework en Gaia-X Compliance.

1. Organisatie-overschrijdende identiteit en beheertoegang

als gebruiker/medewerker, Bob, onderdeel van organisatie/federatie A, wil ik van de A-federatie inloggegevens krijgen die de toegangsrechten beschrijven die ik in een andere organisatie/federatie B kan gebruiken

2. Serviceaanbod registreren in een catalogus

Als serviceprovider wil ik een Gaia-X-conforme zelfbeschrijving maken en de catalogi van de federatie vinden waar ik ze kan registreren (ID / Link naar de gehoste SD)

3. Serviceaanbod in een catalogus opvragen

Als serviceconsument wil ik de catalogi van de federatie vinden en Gaia-X Compliant-services filteren.

4. Gegevensuitwisseling

Als dataproducent wil ik beleid uitdrukken en toegangscontrole (!= gebruikerscontrole) op mijn gegevens afdwingen, gebaseerd op Gaia-X zelfbeschrijvingen, met behulp van bestaande data pipeline toolset (geen demo vanaf nul)

Deliverables van de Hackathon
– Demonstreer het gebruik van het Gaia-X Compliance Service and Trust Framework
– Bijdragen aan en implementeren van de Gaia-X Scenario’s
– Draag bij aan de open source projecten

Datum:

Tijd:

Locatie:

20 juni 2022

09:30

Digitaal

Andere evenementen

22 november 2023

Wij nodigen u van harte uit voor het komende Leden Webinar op donderdag 30 november 2023, van 9:00 tot 9:45 CET. Tijdens deze sessie maakt u kennis met onze (…)

18 september 2023

Tijdens de vierde Gaia-X Summit vertellen we u over de vooruitgang die Gaia-X heeft geboekt en heeft ui de mogelijkheid om in contact te komen met industrieleiders, experts en (…)

Use cases

Een overzicht van Use cases vanuit diverse sectoren in Europa ten behoeve van diverse ontwikkeling van Gaia-X. De use cases staan op de website van onze internationale Gaia-X groep.

Evenementen

Een overzicht van de internationale evenementen rondom de ontwikkeling van Gaia-X. De evenementen staan op de website van onze internationale Gaia-X groep.

Gaia-X hub Nederland - een introductie

Gaia-X hub Nederland - een introductie