Data Summit Luxemburg & Schengen-X

Data Summit Luxembourg & Schengen-X

Twee belangrijke actoren in het Europese landschap van data spaces hebben hun krachten gebundeld. Op 4 en 5 december organiseren Luxembourg National Data Services (LNDS) en vijf Gaia-X hubs (België, Frankrijk, Duitsland, Luxemburg en Nederland) intrigerende discussies rond data en delen ze impactprojecten met behulp van verschillende use cases en demonstraties, zowel op nationaal als op grensoverstijgend niveau.

Data Summit Luxemburg – 4 december

De Data Summit Luxemburg biedt kennis, inspirerende discussies en intrigerende impactprojecten, die de waardecreatie uit meerdere gegevensbronnen aantonen. De Data Summit is een toonaangevend internationaal event voor data uit de publieke sector en wordt georganiseerd door de Luxembourg National Data Services (LNDS). Op maandagochtend 4 december organiseert de LNDS haar eerste openingsevent en ’s middags is de eerste Data Summit Luxemburg-bijeenkomst voor het data-savvy publiek.

Schengen-X – 4 en 5 december

Schengen-X wordt georganiseerd door de vijf Gaia-X hubs die de oprichters van het Schengenverdrag vertegenwoordigen (België, Frankrijk, Duitsland, Luxemburg en Nederland). Tijdens dit regionale event zal het Gaia-X framework uit worden gelegd evenals de toepassing ervan in verschillende grensoverstijgende use cases en toepassingen te illustreren. Schengen-X vindt plaats op maandag 4 december in de middag en op dinsdag 5 decemver ochtend, naast de Data Summit Luxemburg.

Hou de website in de gaten om meer te weten te komen over de agenda en de sprekers.

Registreer hier

Datum:

Tijd:

Locatie:

4 december 2023

10:00

Op Locatie

Andere evenementen

15 mei 2024

Following the resounding success of the debut event in Bilbao, Spain, Gaia-X is teaming up with Gaia-X Hub Luxembourg to bring an unmatched experience for the Gaia-X Tech-X Conference (…)

Use cases

Een overzicht van Use cases vanuit diverse sectoren in Europa ten behoeve van diverse ontwikkeling van Gaia-X. De use cases staan op de website van onze internationale Gaia-X groep.

Evenementen

Een overzicht van de internationale evenementen rondom de ontwikkeling van Gaia-X. De evenementen staan op de website van onze internationale Gaia-X groep.

Gaia-X hub Nederland - een introductie

Gaia-X hub Nederland - een introductie