22 februari 2022

Gaia-X focust zich met ‘lighthouse’ projecten op digitale transformatie van verschillende industrieën

Gaia-X Association for Data and Cloud (AISBL) werkt gezamenlijk met verschillende partners aan lopende ‘lighthouse’ projecten. Deze projecten hebben als doel een platform voor gegevensuitwisseling te creëren dat is gebaseerd op transparantie, vertrouwen en openheid. De projecten zijn gericht op verschillende sectoren zoals bijvoorbeeld landbouw, mobiliteit en productie.

Vier jaar geleden werd onder andere het project Smart Connected Supplier Network (SCSN) gelanceerd. SCSN is een open data-ecosysteem dat het delen van gegevens in een productieomgeving mogelijk maakt. Dit resulteert in snelle, veilige, beveiligde en efficiënte gegevensuitwisseling binnen de hightech supply chain. Brainport industries is één van de leidende partners in dit project. 

Benieuwd naar het SCSN project of wilt u meer lezen over de ‘lighthouse’ projecten binnen Gaia-X AISBL? Lees verder via deze link op de website van AISBL.

Share on

Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Meer nieuws

30 maart 2022

Op 8 maart j.l. stuurde staatssecretaris Alexandra van Huffelen (Koninkrijksrelaties en Digitalisering) de Tweede Kamer een brief met de hoofdlijnen van de digitaliseringstrategie voor Nederland. Staatssecretaris Van Huffelen schrijft (…)

2 maart 2022

Gaia-X hub Luxemburg Conference: EU’s Most Important Aspiration In A Generation – Challenges & Aspirations  Op donderdag 31 maart van 16.00-18.30 uur vindt online de Gaia-X Conference van de (…)

Use cases

Een overzicht van Use cases vanuit diverse sectoren in Europa ten behoeve van diverse ontwikkeling van Gaia-X. De use cases staan op de website van onze internationale Gaia-X groep.

Evenementen

Een overzicht van de internationale evenementen rondom de ontwikkeling van Gaia-X. De evenementen staan op de website van onze internationale Gaia-X groep.

Gaia-X hub Nederland - een introductie