22 februari 2022

Gaia-X focust zich met ‘lighthouse’ projecten op digitale transformatie van verschillende industrieën

Gaia-X Association for Data and Cloud (AISBL) werkt gezamenlijk met verschillende partners aan lopende ‘lighthouse’ projecten. Deze projecten hebben als doel een platform voor gegevensuitwisseling te creëren dat is gebaseerd op transparantie, vertrouwen en openheid. De projecten zijn gericht op verschillende sectoren zoals bijvoorbeeld landbouw, mobiliteit en productie.

Vier jaar geleden werd onder andere het project Smart Connected Supplier Network (SCSN) gelanceerd. SCSN is een open data-ecosysteem dat het delen van gegevens in een productieomgeving mogelijk maakt. Dit resulteert in snelle, veilige, beveiligde en efficiënte gegevensuitwisseling binnen de hightech supply chain. Brainport industries is één van de leidende partners in dit project. 

Benieuwd naar het SCSN project of wilt u meer lezen over de ‘lighthouse’ projecten binnen Gaia-X AISBL? Lees verder via deze link op de website van AISBL.

Share on

Meer nieuws

16 juni 2022

Het succes van ketens in de maakindustrie wordt mede bepaald door het uitwisselen van grote hoeveelheden data. Binnen deze industrie was er voorheen geen gedeelde standaard beschikbaar om deze (…)

Use cases

Een overzicht van Use cases vanuit diverse sectoren in Europa ten behoeve van diverse ontwikkeling van Gaia-X. De use cases staan op de website van onze internationale Gaia-X groep.

Evenementen

Een overzicht van de internationale evenementen rondom de ontwikkeling van Gaia-X. De evenementen staan op de website van onze internationale Gaia-X groep.

Gaia-X hub Nederland - een introductie

Gaia-X hub Nederland - een introductie