Terugkijken: Webinar Gaia-X Federation Services (GXFS) met Andreas Weiss en Frans van Ette

Op maandag 7 maart heeft vanuit de Nederlandse hub het webinar Gaia-X Federation Services (GXFS) met Andreas Weiss en Frans van Ette plaatsgevonden.

Over het webinar
Gaia-X is het resultaat van vele individuele gegevenseigenaren (gebruikers) en technologiespelers (providers) – die allemaal een gemeenschappelijke standaard van regels en controlemechanismen hanteren – de Gaia-X-standaard. GXFS is een Gaia-X-product. Het fungeert als toolbox om interoperabele ecosystemen te creëren volgens de Gaia-X architectuur. De eerste GXFS-onderdelen worden dit jaar geleverd.

Terugkijken
Het webinar is hier terug te kijken. Tevens zijn de presentaties van de sprekers beschikbaar om in te zien:

Presentatie Peter Verkoulen
Presentatie Andreas Weiss
Presentatie Frans van Ette

Hoe zijn Gaia-X en GXFS verbonden?
Gaia-X werkt toe naar een federatief systeem waarin data en diensten decentraal, interoperabel en transparant worden georganiseerd. Dit in tegenstelling tot de huidige cloud-infrastructuren, die centraal zijn georganiseerd en waar inspraak en interoperabiliteit ontbreekt. Onder de naam Gaia-X Federation Services wordt gewerkt aan open source softwarecomponenten waarin zowel grote als kleine partijen Gaia-X Services kunnen vormgeven.

Datum:

Tijd:

Locatie:

7 maart 2022

14:00

Digitaal

Andere evenementen

28 november 2022

Op 30 november heeft het Community Event plaatsgevonden van de Nederlandse Gaia-X hub. We gingen inzoomen op het Nederlandse ecosysteem en wat hier allemaal gebeurt. Binnen de scope van (…)

Use cases

Een overzicht van Use cases vanuit diverse sectoren in Europa ten behoeve van diverse ontwikkeling van Gaia-X. De use cases staan op de website van onze internationale Gaia-X groep.

Evenementen

Een overzicht van de internationale evenementen rondom de ontwikkeling van Gaia-X. De evenementen staan op de website van onze internationale Gaia-X groep.

Gaia-X hub Nederland - een introductie

Gaia-X hub Nederland - een introductie