Terugkijken: Webinar Gaia-X Federation Services (GXFS) met Andreas Weiss en Frans van Ette

Op maandag 7 maart heeft vanuit de Nederlandse hub het webinar Gaia-X Federation Services (GXFS) met Andreas Weiss en Frans van Ette plaatsgevonden.

Over het webinar
Gaia-X is het resultaat van vele individuele gegevenseigenaren (gebruikers) en technologiespelers (providers) – die allemaal een gemeenschappelijke standaard van regels en controlemechanismen hanteren – de Gaia-X-standaard. GXFS is een Gaia-X-product. Het fungeert als toolbox om interoperabele ecosystemen te creëren volgens de Gaia-X architectuur. De eerste GXFS-onderdelen worden dit jaar geleverd.

Terugkijken
Het webinar is hier terug te kijken. Tevens zijn de presentaties van de sprekers beschikbaar om in te zien:

Presentatie Peter Verkoulen
Presentatie Andreas Weiss
Presentatie Frans van Ette

Hoe zijn Gaia-X en GXFS verbonden?
Gaia-X werkt toe naar een federatief systeem waarin data en diensten decentraal, interoperabel en transparant worden georganiseerd. Dit in tegenstelling tot de huidige cloud-infrastructuren, die centraal zijn georganiseerd en waar inspraak en interoperabiliteit ontbreekt. Onder de naam Gaia-X Federation Services wordt gewerkt aan open source softwarecomponenten waarin zowel grote als kleine partijen Gaia-X Services kunnen vormgeven.

Datum:

Tijd:

Locatie:

7 maart 2022

14:00

Digitaal

Andere evenementen

15 mei 2024

Following the resounding success of the debut event in Bilbao, Spain, Gaia-X is teaming up with Gaia-X Hub Luxembourg to bring an unmatched experience for the Gaia-X Tech-X Conference (…)

Use cases

Een overzicht van Use cases vanuit diverse sectoren in Europa ten behoeve van diverse ontwikkeling van Gaia-X. De use cases staan op de website van onze internationale Gaia-X groep.

Evenementen

Een overzicht van de internationale evenementen rondom de ontwikkeling van Gaia-X. De evenementen staan op de website van onze internationale Gaia-X groep.

Gaia-X hub Nederland - een introductie

Gaia-X hub Nederland - een introductie