22 oktober 2024

Dynamo, het Europese cloudalternatief, sluit zich aan bij Gaia-X

Gaia-X Summit 2023: De koers uitzetten voor betrouwbare digitale ecosystemen

In oktober 2024 kondigde Gaia-X AISBL aan dat Dynamo, het Europese cloudalternatief, officieel lid is geworden van Gaia-X. De voormalige CEO van Gaia-X, Francesco Bonfiglio, startte een nieuw bedrijf, Dynamo genaamd. Nu is Dynamo ook toegetreden tot Gaia-X als nieuw lid. De ambities van Dynamo zijn om een ​​Europees B2B-clouduitwisselingsplatform te bieden dat technische -en commerciële federatie in het cloudlandschap mogelijk maakt.

Vanuit onze CoE-DSC-activiteiten zullen we met Dynamo bespreken hoe hun plannen passen bij andere initiatieven zoals Structura-X en IPCEI-CIS en we zijn van plan om later nog meer inzichten te delen.

Voor meer info zie het persbericht van Gaia-X hier: https://gaia-x.eu/news-press/dynamo-the-european-cloud-alternative-joins-gaia-x/

Share on

Meer nieuws

28 oktober 2021

Op donderdag 11 november 2021 vindt het ECP Jaarfestival 2021 hybride plaats: zowel op locatie Fokker Terminal in Den Haag als online. Het wordt een interactief programma van debatten, sessies, (…)

Use cases

Een overzicht van Use cases vanuit diverse sectoren in Europa ten behoeve van diverse ontwikkeling van Gaia-X. De use cases staan op de website van onze internationale Gaia-X groep.

Evenementen

Een overzicht van de internationale evenementen rondom de ontwikkeling van Gaia-X. De evenementen staan op de website van onze internationale Gaia-X groep.

Gaia-X hub Nederland - een introductie

Gaia-X hub Nederland - een introductie