19 september 2022

Gaia-X AISBL podcast met hub NL manager Peter Verkoulen

Gaia-X hub NL manager Peter Verkoulen was recentelijk te gast bij de Europese Gaia-X organisatie, de AISBL, om in hun podcast reeks ‘Gaia-X Hub Series’ meer te vertellen over de Nederlandse hub. In deze podcast gaat Verkoulen in op de Nederlandse focus binnen Gaia-X en legt hij uit waarom het belangrijk is om samen te werken in een internationale context, zeker voor een land als Nederland. Ook introduceert hij enkele brandpunten waar met name het Nederlandse ecosysteem kan bijdragen aan de Gaia-X ontwikkelingen – een open uitnodiging om samen te werken!

De podcast is hier te beluisteren.

Share on

Meer nieuws

15 juli 2022

Eén van de implementaties van de Gaia-X Federated Services (GXFS), is gebaseerd op het zogenaamde Ocean Protocol. Dit protocol stelt data-aanbieders en -kopers in staat om data te delen, (…)

29 juni 2021

Gaia-X is een Europees initiatief, dat onder andere werkt met regionale hubs. De Nederlandse Gaia-X hub is op 29 juni jl. gelanceerd en streeft ernaar de Nederlandse ecosystemen samen (…)

Use cases

Een overzicht van Use cases vanuit diverse sectoren in Europa ten behoeve van diverse ontwikkeling van Gaia-X. De use cases staan op de website van onze internationale Gaia-X groep.

Evenementen

Een overzicht van de internationale evenementen rondom de ontwikkeling van Gaia-X. De evenementen staan op de website van onze internationale Gaia-X groep.

Gaia-X hub Nederland - een introductie