22 februari 2022

Structura-X – een Gaia-X lighthouse project voor interoperabele cloudservices gelanceerd

Recent heeft een groep Europese cloudproviders Structura-X gelanceerd. Dit nieuwe Gaia-X lighthouse project richt zich op de cloud infrastructuur. Structura-X is momenteel een initiatief van 28 organisaties die in volledige overeenstemming met de Gaia-X richtlijnen hun clouddiensten willen inrichten. Het doel van Structura-X is het organiseren van een gefedereerd ecosysteem van onafhankelijke Cloud Service Providers die gemeenschappelijke certificering en keurmerken dragen. Structura-X is een aanvulling op de eerdere, branchespecifieke, ‘lighthouse’ initiatieven Catena-X (automobielsector), AgriGaia (landbouw) en EuroDat (financiën). De eerste gecertificeerde aanbiedingen zullen naar verwachting medio dit jaar beschikbaar zijn.

Structura-X nodigt cloudserviceproviders uit om mee te doen. Het gemeenschappelijke doel is om bestaande infrastructuurdiensten om te vormen tot een ecosysteem voor Europese data soevereiniteit. Heeft u interesse of wilt u meer lezen over Structura-X of andere ‘lighthouse’ projecten die lopen binnen Gaia-X? Klik dan hier om naar de Europese organisatie AISBL te gaan.

Share on

Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Meer nieuws

30 november 2021

de NL AIC streef naar een voorhoedepositie op het gebied van kennis én toepassing van Artificiële Intelligentie (AI) voor welvaart en welzijn. Om dit doel te bereiken, is het cruciaal om data op grote schaal beschikbaar te maken, zodat AI-algoritmen beter kunnen worden gevoed met juiste (…)

Use cases

Een overzicht van Use cases vanuit diverse sectoren in Europa ten behoeve van diverse ontwikkeling van Gaia-X. De use cases staan op de website van onze internationale Gaia-X groep.

Evenementen

Een overzicht van de internationale evenementen rondom de ontwikkeling van Gaia-X. De evenementen staan op de website van onze internationale Gaia-X groep.

Gaia-X hub Nederland - een introductie