2 december 2021

Terugblik eerste Community Meeting Gaia-X Hub Nederland

Maandag 29 november heeft de eerste Community Meeting van Gaia-X Hub Nederland plaatsgevonden. En wat een opkomst! Via deze weg willen we alle deelnemers nogmaals hartelijk danken voor hun komst. Heeft u het webinar gemist of wilt u deze graag terugkijken? Dat kan middels de onderstaande links.

Programma
14:00 uur: Welkomstwoord door Peter Verkoulen met een update over de Nederlands Hub
14:15 uur: Francesco Bonfiglio (CEO Gaia-X Europa)  
14:30 uur: Dominik Rohrmus (COO Gaia-X Europa). Zijn presentatie is hier te downloaden.
14:45 uur: Q&A   
15:55 uur: Pauze
15:05 uur: Pepijn Groen (DSC) en Bert Verdonck (Philips) lichten usecases toe die vallen binnen de scope van Gaia-X 
15:35 uur: Panel discussie over de verwachtingen van Gaia-X: een tafelgesprek met Michiel Steltman, Bert Verdonck en Jacqueline van de Werken.
16:00 uur: Einde webinar 

Harrie Bastiaansen (DASLOGIS) kon onverwachts niet bij de Community Meeting van 29 november aanwezig zijn. Hij stond wel als spreker vermeld in het programma. Gelukkig heeft hij de mogelijkheid gevonden om een korte video voor u op te nemen waarin hij de usecase rondom het project DASLOGIS toelicht. De video kunt u hier bekijken.

Heeft u de Community Meeting gemist of wilt u bepaalde delen terugkijken? Bekijk de video hieronder.

Share on

Meer nieuws

17 maart 2023

De Nederlandse Gaia-X hub, TNO, BIT, Intermax, Info Support, SURF en AMS-IX gaan samen een nationale Gaia-X testomgeving bouwen. Clouddienstverleners kunnen er onderzoeken hoe ze kunnen voldoen aan de (…)

25 oktober 2021

Op maandag 29 november vindt het Community Event van Gaia-X Hub Nederland plaats. Dit event is online bij te wonen. Van 14.00 – 16.00 uur wordt u volledig bijgepraat over recente ontwikkelingen, lopende usecases (…)

Use cases

Een overzicht van Use cases vanuit diverse sectoren in Europa ten behoeve van diverse ontwikkeling van Gaia-X. De use cases staan op de website van onze internationale Gaia-X groep.

Evenementen

Een overzicht van de internationale evenementen rondom de ontwikkeling van Gaia-X. De evenementen staan op de website van onze internationale Gaia-X groep.

Gaia-X hub Nederland - een introductie

Gaia-X hub Nederland - een introductie