7 december 2021

Nu te downloaden: whitepaper ‘Gaia-X Federation services: ecosystem kickstarter’

Onlangs is de whitepaper ‘Gaia-X Federation services (GXFS): ecosystem kickstarter’ gepubliceerd door Gaia-X AISBL (Europa).

Dit document probeert het concept van Gaia-X Federation Services uit te leggen als onderdeel van het bredere Gaia-X-ecosysteem. Het is bedoeld om de lezer kennis te laten maken met het Gaia-X-project in het algemeen, uit te leggen waarom Federation Services een belangrijk onderdeel zijn van het realiseren van de ambities van Gaia-X en een overzicht te geven van verschillende Federation Services voor een niet-technisch publiek.

De publicatie geeft een overzicht van verschillende Federation Services en hoe deze verbonden zijn met Gaia-X. Daarnaast schets het het orchestratie-concept en de structuur van het GXFS-project, en reflecteert op de rol van Federation Services als een implementatietoolbox om Gaia-X een kickstart te geven.

Bent u nieuwsgierig geworden naar de whitepaper? Deze is hier te downloaden.

Share on

Meer nieuws

3 maart 2022

Beste lezer, Het kan hard gaan! We verheugden ons op meer ruimte en mogelijkheden toen eindelijk de corona-maatregelen in hoog tempo werden afgeschaald. En op datzelfde moment vloog de (…)

28 oktober 2021

Beste Gaia-X belangstellende,  Als je leuke dingen doet, vliegt de tijd. Voor mijn gevoel schreef ik eergisteren het voorwoord voor onze vorige nieuwsbrief en nu leest u de volgende alweer. De ontwikkelingen rondom Gaia-X gaan (…)

Use cases

Een overzicht van Use cases vanuit diverse sectoren in Europa ten behoeve van diverse ontwikkeling van Gaia-X. De use cases staan op de website van onze internationale Gaia-X groep.

Evenementen

Een overzicht van de internationale evenementen rondom de ontwikkeling van Gaia-X. De evenementen staan op de website van onze internationale Gaia-X groep.

Gaia-X hub Nederland - een introductie

Gaia-X hub Nederland - een introductie