7 december 2021

Nu te downloaden: whitepaper ‘Gaia-X Federation services: ecosystem kickstarter’

Onlangs is de whitepaper ‘Gaia-X Federation services (GXFS): ecosystem kickstarter’ gepubliceerd door Gaia-X AISBL (Europa).

Dit document probeert het concept van Gaia-X Federation Services uit te leggen als onderdeel van het bredere Gaia-X-ecosysteem. Het is bedoeld om de lezer kennis te laten maken met het Gaia-X-project in het algemeen, uit te leggen waarom Federation Services een belangrijk onderdeel zijn van het realiseren van de ambities van Gaia-X en een overzicht te geven van verschillende Federation Services voor een niet-technisch publiek.

De publicatie geeft een overzicht van verschillende Federation Services en hoe deze verbonden zijn met Gaia-X. Daarnaast schets het het orchestratie-concept en de structuur van het GXFS-project, en reflecteert op de rol van Federation Services als een implementatietoolbox om Gaia-X een kickstart te geven.

Bent u nieuwsgierig geworden naar de whitepaper? Deze is hier te downloaden.

Share on

Meer nieuws

2 juni 2022

Opening statements en presentaties die aanzetten tot nadenken en inspirerende discussies over use cases. Het Gaia-X Mobility Data Space event op 19 mei j.l. zat tjokvol met sprekers en (…)

Use cases

Een overzicht van Use cases vanuit diverse sectoren in Europa ten behoeve van diverse ontwikkeling van Gaia-X. De use cases staan op de website van onze internationale Gaia-X groep.

Evenementen

Een overzicht van de internationale evenementen rondom de ontwikkeling van Gaia-X. De evenementen staan op de website van onze internationale Gaia-X groep.

Gaia-X hub Nederland - een introductie

Gaia-X hub Nederland - een introductie