14 december 2021

Terugblik Gaia-X Summit: here to deliver

Op 18 en 19 november heeft de Gaia-X AISBL Summit plaatsgevonden. De tweedaagse Summit getiteld: ‘deep dive from a vision to a tangible data infrastructurele reality’ richtte zich voornamelijk op internationalisering en realisatie van de Europese hub met behulp van presentaties gericht op de algemene visie en strategie.

Gedurende de Summit werd voornamelijk ingegaan op de huidige stand van zaken, de vervolgstappen in het project, bereikte mijlpalen en de wereldwijde impact van Gaia-X vanuit zowel het oogpunt van gebruikers als providers. Met meer dan 20 presentaties over belangrijke businesscases, testimonials, beleidsregels, opkomende federation-services en belangrijke inzichten van de internationale hubs werd een groot deel van de Gaia-X scope behandelt.

De interesse in de summit was groot. Er waren maar liefst 4000 bezoekers uit 48 verschillende landen aanwezig. Het publiek liep zeer uiteen (van CEO’s tot consultants, van business developers tot IT managers).

Tijdens het event hebben een aantal keynote sprekers, zoals Robert Viola (Directeur-Generaal DG CNECT, EC), Peter Altmaier (Minister van Economische Zaken en Energie, Duitsland) en Bruno Le Maire (Minister van Economie, Financiën en sociaal herstel, Frankrijk) gesproken. Zij zijn ook terug te zien in de video-opnames.

De video-opnames van de summit kunt u hier bekijken.

Heeft u interesse in de presentaties? Via dezelfde link kunt u deze downloaden.

Share on

Meer nieuws

22 februari 2022

Gaia-X Association for Data and Cloud (AISBL) werkt gezamenlijk met verschillende partners aan lopende ‘lighthouse’ projecten. Deze projecten hebben als doel een platform voor gegevensuitwisseling te creëren dat is (…)

28 oktober 2021

Op donderdag 11 november 2021 vindt het ECP Jaarfestival 2021 hybride plaats: zowel op locatie Fokker Terminal in Den Haag als online. Het wordt een interactief programma van debatten, sessies, (…)

Use cases

Een overzicht van Use cases vanuit diverse sectoren in Europa ten behoeve van diverse ontwikkeling van Gaia-X. De use cases staan op de website van onze internationale Gaia-X groep.

Evenementen

Een overzicht van de internationale evenementen rondom de ontwikkeling van Gaia-X. De evenementen staan op de website van onze internationale Gaia-X groep.

Gaia-X hub Nederland - een introductie

Gaia-X hub Nederland - een introductie