30 november 2021

NL AIC publiceert gids voor interoperabel delen van data voor AI-toepassingen

de NL AIC streef naar een voorhoedepositie op het gebied van kennis én toepassing van Artificiële Intelligentie (AI) voor welvaart en welzijn. Om dit doel te bereiken, is het cruciaal om data op grote schaal beschikbaar te maken, zodat AI-algoritmen beter kunnen worden gevoed met juiste informatie. Daarom publiceert NLAIC een gids voor het interoperabel delen van data voor AI-toepassingen.

In de gids is concreet samengevat welke hulpmiddelen en lessen gebruikt kunnen worden om AI-data spaces beter te begrijpen en op te zetten. Het maken en verspreiden van deze gids is slechts een eerste stap voor de NL AIC. Het ontwikkelen van data spaces met relevante partners is het vervolg hierop. 

Wilt u graag meer lezen over de ambities van NL AIC? Lees hier het volledige artikel.

Wilt u de gids graag inzien? Deze kunt u hier downloaden.

Share on

Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Meer nieuws

30 september 2021

Gaia-X, de Big Data Value Association (BDVA), FIWARE Foundation en de International Data Spaces Association (IDSA) bundelen hun krachten om de adoptie van dataruimten in heel Europa en daarbuiten (…)

11 januari 2022

Sinds de lancering van de Nederlandse Gaia-X Hub in juni zijn er een aantal nieuwsbrieven verschenen met interessante nieuwtjes op zowel nationaal als internationaal niveau. Heb je onze nieuwsbrieven (…)

Use cases

Een overzicht van Use cases vanuit diverse sectoren in Europa ten behoeve van diverse ontwikkeling van Gaia-X. De use cases staan op de website van onze internationale Gaia-X groep.

Evenementen

Een overzicht van de internationale evenementen rondom de ontwikkeling van Gaia-X. De evenementen staan op de website van onze internationale Gaia-X groep.