21 oktober 2021

Webinar OTC: Hoe beveiligen clouddiensten je data?

Hoe betrouwbaar zijn clouddiensten eigenlijk? Wat betekent veiligheid voor aanbieder en afnemers? De Online Trustcoalitie (OTC) organiseert twee webinars rondom het thema betrouwbaarheid en veiligheid van clouddiensten. Wil je je aanmelden? Dat kan via de onderstaande links.

Maandag 8 november 9:00 – 10:00 uur: Verdieping in betrouwbare en veilige clouddiensten voor afnemers en aanbieders

Onder leiding van Michiel Steltman (OTC) gaan Kees Verhoeven (oud Tweede Kamerlid), Peter Verkoulen (TNO, coördinator Gaia-X hub NL) en Ludo Baauw (Intermax) met elkaar in gesprek over veiligheid en betrouwbaarheid in de cloud. Deze sessie is toegespitst op zowel aanbieders als afnemers van deze diensten.

Woensdag 10 november 9:00 – 10:30 uur: Online Trust Coalitie en de rol van de auditor

In deze sessie gaan Tom Vreeburg (OTC), Irene Vettewinkel (ABN AMRO), Ruud Kerssens (Agentschap Telecom) en Kees Verhoeven (oud Tweede Kamerlid) met elkaar in gesprek over veiligheid en betrouwbaarheid in de cloud. Deze sessie gaat dieper in op de rol van de auditor en de maatschappelijke relevantie van dit beroep. Daarnaast wordt stilgestaan bij de Nederlandse en Europese ontwikkelingen.

Share on

Meer nieuws

11 januari 2022

Sinds de lancering van de Nederlandse Gaia-X Hub in juni zijn er een aantal nieuwsbrieven verschenen met interessante nieuwtjes op zowel nationaal als internationaal niveau. Heb je onze nieuwsbrieven (…)

22 november 2021

Op donderdag 25 november 2021 organiseert Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) een webinar ICT en Cyberbeveiliging. Het evenement vindt online van 10.00 tot 11.30 uur plaats. Wat: webinar ICT (…)

Use cases

Een overzicht van Use cases vanuit diverse sectoren in Europa ten behoeve van diverse ontwikkeling van Gaia-X. De use cases staan op de website van onze internationale Gaia-X groep.

Evenementen

Een overzicht van de internationale evenementen rondom de ontwikkeling van Gaia-X. De evenementen staan op de website van onze internationale Gaia-X groep.

Gaia-X hub Nederland - een introductie