3 februari 2022

Voorwoord Peter Verkoulen nieuwsbrief #6

Beste Gaia-X belangstellende,

De eerste maand van 2022 is alweer voorbij. De kerstversiering is nog maar net opgeruimd – wat vliegt de tijd toch! Zeker als je met leuke dingen bezig bent. En dat zijn we zeker binnen Gaia-X. Dat blijkt wel weer uit de volle nieuwsbrief. We kunnen terugkijken op een succesvolle kick-off van de programmalijn Wetenschap & Innovatie. Het vervolg zit alweer in de planning, o.a. een workshop met professor José van Dijck. Ook leggen we de verbinding met het internationale Gaia-X ecosysteem: op 7 maart in de middag komt Andreas Weiss ons vertellen over de ontwikkeling van de zogenaamde Gaia-X Federation Services.

In deze nieuwsbrief is ook een vacature terug te vinden voor een onderzoeksproject aan de Universiteit Twente. Vanaf nu kunnen relevante vacatures binnen kennisinstellingen of in het publieke domein worden aangemeld via hub@gaia-x.nl. Wij zullen ze dan delen binnen onze kanalen.

Inmiddels is er ook een nieuwe regering. De inkt van het regeerakkoord is droog. Dit document bevat veel aanknopingspunten op basis van digitalisering in het algemeen en het veilig en soeverein uitwisselen en combineren van data in het bijzonder. Duidelijke verbanden dus met het werk dat we binnen Gaia-X doen. Als we er samen de schouders onder zetten, kunnen we een bijdrage leveren aan de Nederlandse maatschappij en zo uiteindelijk ook aan de positie van Europa op het digitale wereldtoneel!

Peter Verkoulen

Gaia-X Nederland

Share on

Meer nieuws

3 maart 2022

Beste lezer, Het kan hard gaan! We verheugden ons op meer ruimte en mogelijkheden toen eindelijk de corona-maatregelen in hoog tempo werden afgeschaald. En op datzelfde moment vloog de (…)

Use cases

Een overzicht van Use cases vanuit diverse sectoren in Europa ten behoeve van diverse ontwikkeling van Gaia-X. De use cases staan op de website van onze internationale Gaia-X groep.

Evenementen

Een overzicht van de internationale evenementen rondom de ontwikkeling van Gaia-X. De evenementen staan op de website van onze internationale Gaia-X groep.

Gaia-X hub Nederland - een introductie

Gaia-X hub Nederland - een introductie