28 oktober 2021

Voorwoord #2 Peter Verkoulen

Beste Gaia-X belangstellende, 

Als je leuke dingen doet, vliegt de tijd. Voor mijn gevoel schreef ik eergisteren het voorwoord voor onze vorige nieuwsbrief en nu leest u de volgende alweer. De ontwikkelingen rondom Gaia-X gaan ook razendsnel, internationaal en nationaal.  

Voor onze eigen Nederlandse hub verwijs ik alvast naar het Gaia-X NL community event dat we gepland hebben op 29 november van 14 – 16 uur. Schrijf het vast in uw agenda! We zullen vanuit onze CEO en COO van Gaia-X zeker horen over de internationale ontwikkelingen – en we zitten dan ruim een week na de 2einternationale Gaia-X Summit. Dus perfecte timing om meteen door te pakken.  

Rondom manufacturing staat de Smart Connected Supplier Network usecase bijvoorbeeld ook op het programma van de Summit. We zullen in ons eigen event uitgebreid stilstaan bij deze casus en dieper ingaan op de meest actuele ontwikkelingen, bijvoorbeeld de samenwerking met de Online Trust Coalitie/NOREA rondom assurance accreditation voor SCSN. Maar er komt natuurlijk veel meer langs.

“Is Gaia-X eigenlijk alleen voor grote bedrijven en instellingen?” Die vraag krijg ik regelmatig. “Nee, zeker niet!” SCSN is ook hier weer een perfect voorbeeld: op 22 oktober organiseerden we samen met DVC-SI en Brainport Industries een mooi event over Gaia-X in de maakindustrie. Met veel belangstelling van MKB bedrijven: zowel ICT-providers als maakbedrijven. Elders in deze nieuwsbrief vindt u de terugkijk-link. 

En zo kan ik nog wel even doorgaan… Maar lees vooral verder in de nieuwsbrief en neem daarna contact op als u meer wilt weten en vooral … als u mee wilt doen! 

Peter Verkoulen 

Programmamanager Gaia-X Hub NL 

Share on

Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Meer nieuws

24 november 2021

Op maandag 29 november vindt de Community Meeting van Gaia-X Hub Nederland plaats. Dit event is online bij te wonen. Van 14.00 – 16.00 uur wordt u volledig bijgepraat (…)

28 oktober 2021

Op donderdag 11 november vindt het ECP Jaarfestival 2021 hybride plaats: zowel op locatie Fokker Terminal in Den Haag als online. Het wordt een interactief programma van debatten, sessies, workshops (…)

8 november 2021

Op maandag 29 november vindt het Community Event van Gaia-X Hub Nederland plaats. Dit event is online bij te wonen. Van 14.00 – 16.00 uur wordt u volledig bijgepraat over recente ontwikkelingen, lopende usecases (…)

Use cases

Een overzicht van Use cases vanuit diverse sectoren in Europa ten behoeve van diverse ontwikkeling van Gaia-X. De use cases staan op de website van onze internationale Gaia-X groep.

Evenementen

Een overzicht van de internationale evenementen rondom de ontwikkeling van Gaia-X. De evenementen staan op de website van onze internationale Gaia-X groep.