30 september 2021

Update IPCEI-CIS

Op Prinsjesdag 21 september heeft het kabinet Rutte in de voorgestelde begroting ook een voorstel gemaakt dat Nederland voor €300 M gaat investeren in twee “Important Project of Common European Interest (IPCEI)”. Naast de IPCEI-ME voor micro-elektronica, waar Nederland €230 M wil gaan investeren, gaat het om IPCEI-CIS voor Cloud Infrastructuur en Services. Hier wil Nederland €70 M in gaan investeren. 

Voor bedrijven en organisaties in Nederland geeft dit kansen om mee te kunnen doen aan Europese ontwikkelingen voor standaarden en technologieën ten behoeve van federatieve cloud-edge oplossingen. Al in juli hebben meerdere consortia hun interesse ingediend richting de Nederlandse overheid. Op 23 september is een pre-selectie bekend gemaakt welke voorstellen namens Nederland kunnen meedoen in de Europese matchmaking. Hier moeten uiteindelijk projectvoorstellen op Europees niveau gemaakt worden. In 2022 zullen de hier uit volgende Europese projecten van start gaan, als ze verschillende toetsen hebben doorstaan.

Voor meer informatie, neem contact op met Bjorn.Hakansson{@}tno.nl

Share on

Meer nieuws

23 februari 2022

Om onze complexe samenleving goed te laten functioneren, moeten burgers, overheden en het bedrijfsleven gegevens uitwisselen. Hoe kunnen we het potentieel van deze data ontsluiten en daarmee burgers en (…)

Use cases

Een overzicht van Use cases vanuit diverse sectoren in Europa ten behoeve van diverse ontwikkeling van Gaia-X. De use cases staan op de website van onze internationale Gaia-X groep.

Evenementen

Een overzicht van de internationale evenementen rondom de ontwikkeling van Gaia-X. De evenementen staan op de website van onze internationale Gaia-X groep.

Gaia-X hub Nederland - een introductie

Gaia-X hub Nederland - een introductie