30 september 2021

BDVA, FIWARE, Gaia-X en IDSA lanceren een alliantie om de bedrijfstransformatie in de data-economie te versnellen

Gaia-X, de Big Data Value Association (BDVA), FIWARE Foundation en de International Data Spaces Association (IDSA) bundelen hun krachten om de adoptie van dataruimten in heel Europa en daarbuiten te stimuleren. De nieuwe samenwerking, genaamd Data Spaces Business Alliance (DSBA), is het eerste initiatief in zijn soort en brengt spelers uit de sector samen om een datagedreven toekomst te realiseren waarin organisaties en individuen de volledige waarde van hun data kunnen ontsluiten.

Het volledige persbericht is hier te lezen.

Share on

Meer nieuws

30 september 2021

Gaia-X, de Big Data Value Association (BDVA), FIWARE Foundation en de International Data Spaces Association (IDSA) bundelen hun krachten om de adoptie van dataruimten in heel Europa en daarbuiten (…)

11 januari 2022

Sinds de lancering van de Nederlandse Gaia-X Hub in juni zijn er een aantal nieuwsbrieven verschenen met interessante nieuwtjes op zowel nationaal als internationaal niveau. Heb je onze nieuwsbrieven (…)

Use cases

Een overzicht van Use cases vanuit diverse sectoren in Europa ten behoeve van diverse ontwikkeling van Gaia-X. De use cases staan op de website van onze internationale Gaia-X groep.

Evenementen

Een overzicht van de internationale evenementen rondom de ontwikkeling van Gaia-X. De evenementen staan op de website van onze internationale Gaia-X groep.

Gaia-X hub Nederland - een introductie

Gaia-X hub Nederland - een introductie