Deelnemen aan Gaia-X hub NL?

Door deel te nemen aan Gaia-X hub NL heeft u de mogelijkheid mee te denken over en bij te dragen aan de Nederlandse belangen in het Europese Gaia-X initiatief. De hub initieert en inventariseert use-cases en brengt bestaande en nieuwe data-initiatieven samen. Het is de plek waar u kunt verbinden en kennis kunt uitwisselen met andere organisaties binnen en buiten uw eigen sector.

Hoe ziet mijn deelname aan de Gaia-X hub NL eruit?

Als deelnemer van de Gaia-X hub NL heeft u de mogelijkheid binnen de sectorale werkgroepen use-cases te verkennen en op te starten met andere organisaties. U wordt uitgenodigd voor hub NL community events waar kennis en ervaring cross-sectoraal wordt gedeeld. Daarnaast speelt u een belangrijke rol in de vertegenwoordiging van het Nederlandse speelveld in het Europese Gaia-X, de AISBL. Deelname is laagdrempelig en vraagt van u alleen uw inbreng en tijdsinvestering.

Waarom meedoen met Gaia-X?

Om de beloftes van Gaia-X waar te maken zijn nog veel innovaties in ICT nodig. Op internationaal niveau werkt Gaia-X aan de afspraken, standaarden en voorwaarden waarin innovatieve technologieën en processen voor governance bij elkaar worden gebracht.

Bij de aanbieders en andere marktpartijen moeten de afspraken vertaald worden naar concretere implementaties van standaarden en technologieën.

Met een nationale Gaia-X hub doen organisaties laagdrempelig mee in de Gaia-X activiteiten. Zo ook in Nederland. Door geïnformeerd te zijn, bij te dragen en uiteindelijk ook de vruchten te plukken van de kansen die met de ontwikkelingen rond Gaia-X geboden worden.

Vanuit de Nederlandse hub wordt kennis uitgewisseld en worden use cases opgezet. Zo wordt voor verschillende sectoren duidelijk hoe data slimmer kan worden ingezet en wat de mogelijkheden van een Europese data- en cloudinfrastructuur zijn.

Voordelen van Gaia-X

Identity & trust

Gaia-X maakt Europese interoperabiliteit en beter vertrouwen mogelijk tussen verschillende aanbieders, gebruikers en andere stakeholders.

Federated catalogue

Gaia-X biedt mogelijkheid om samen te werken met gecertificeerde aanbieders in een transparant digitaal ecosysteem

Compliance

Gaia-X borgt compliance met Europese wet- en regelgeving.

Sovereign data exchange

Gaia-X maakt data-soevereiniteit binnen Europa mogelijk en biedt kansen voor nieuwe innovaties gebaseerd op Europese waarden.

Eenvoudig deelnemer worden

Wilt u een actieve rol spelen in het vormgeven van de toekomst van Gaia-X en de Nederlandse belangen vertegenwoordigen? Of u nu een groot bedrijf, een KMO, een start-up, een vereniging of een onderzoeksinstituut bent, wij horen graag van u!

01

Via het aanmeldformulier kunt u uw interesse kenbaar maken om deelnemer te worden. Eerst meer informatie? Neem dan contact met ons op via hub@gaia-x.nl.

02

We nemen uw aanvraag in behandeling en laten u binnen zeven werkdagen weten of uw aanvraag is gehonoreerd.

03

Bij honorering van uw aanvraag ontvangt u een uitnodiging voor de eerstvolgende on-boarding sessie om u wegwijs te maken binnen de Gaia-X hub NL.

04

We houden u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen, nodigen u uit voor de community events en zien u graag terug bij een van de werkgroepen.

Deelnemen aan de NL-Hub?

Denk mee, draag bij en vertegenwoordig de Nederlandse belangen in het Europese Gaia-X initiatief.

Gaia-X hub Nederland - een introductie