30 september 2021

Tafelgesprek 22 oktober DVC-SI

Op vrijdag 22 oktober organiseerde het Data Value Center – Smart Industry (DVC-SI) in samenwerking met de Gaia-X hub Nederland een tafelgesprek over de impact van Gaia-X op de maakindustrie.

Datum: 22 oktober
Tijd: 12:00 – 13:00
Vorm: Webinar (via ZOOM). 

In dit webinar wordt u bijgepraat over de ontwikkelingen en wat dit voor uw bedrijf kan betekenen: hoe kunt u dit straks gaan gebruiken? En op wat voor manier kunnen bestaande toepassingen onderdeel worden van Gaia-X?


Programma

Het programma ziet er als volgt uit:

1. Welkom
Matthijs Punter, researcher en consultant Data Ecosystems, TNO

2. Introductie Gaia-X
Peter Verkoulen, programmamanager Gaia-X Hub Nederland
Waarom is Gaia-X gestart, welke afspraken worden er momenteel gemaakt, wat is de link met International Data Spaces (IDS) en welke vervolgstappen zijn voorzien in de komende tijd.

3. Demonstratie: Gaia-X in de communicatie tussen klanten en toeleveranciers
Hoe kan het Smart Connected Supplier Network zorgen voor een beter digitaal verbonden toeleverketen tussen OEMs, maakbedrijven en hun toeleveranciers? 

4. De rol van cloud-aanbieders
In gesprek met Inter-Connect en SURF: wat betekent de komst van Gaia-X voor hun dienstverlening? Welke kansen biedt dit voor eindgebruikers?

5. Wat zijn de ontwikkelingen rondom Gaia-X bij Brainport Industries?
Gesprek met John Blankendaal, directeur Brainport Industries. De Brainport Industries Campus is de ‘hub’ voor Gaia-X in de maakindustrie. Wat houdt dit in en hoe kunnen ondernemers straks deelnemen?

Organisatie

Dit webinar is georganiseerd door het Data Value Center – Smart Industry in samenwerking met de Gaia-X hub Nederland. De rol van DVC-SI partners: TNO faciliteert de Nederlandse hub voor Gaia-X in meerdere domeinen; Brainport Industries doet dit voor de maakindustrie.

Terugkijken?

Mocht u dit webinar terug willen kijken, dat kan via deze link.

Share on

Meer nieuws

14 december 2021

Op 18 en 19 november heeft de Gaia-X AISBL Summit plaatsgevonden. De tweedaagse Summit getiteld: ‘deep dive from a vision to a tangible data infrastructurele reality’ richtte zich voornamelijk (…)

15 mei 2024

Following the resounding success of the debut event in Bilbao, Spain, Gaia-X is teaming up with Gaia-X Hub Luxembourg to bring an unmatched experience for the Gaia-X Tech-X Conference (…)

Use cases

Een overzicht van Use cases vanuit diverse sectoren in Europa ten behoeve van diverse ontwikkeling van Gaia-X. De use cases staan op de website van onze internationale Gaia-X groep.

Evenementen

Een overzicht van de internationale evenementen rondom de ontwikkeling van Gaia-X. De evenementen staan op de website van onze internationale Gaia-X groep.

Gaia-X hub Nederland - een introductie

Gaia-X hub Nederland - een introductie