30 september 2021

Tafelgesprek 22 oktober DVC-SI

Op vrijdag 22 oktober organiseerde het Data Value Center – Smart Industry (DVC-SI) in samenwerking met de Gaia-X hub Nederland een tafelgesprek over de impact van Gaia-X op de maakindustrie.

Datum: 22 oktober
Tijd: 12:00 – 13:00
Vorm: Webinar (via ZOOM). 

In dit webinar wordt u bijgepraat over de ontwikkelingen en wat dit voor uw bedrijf kan betekenen: hoe kunt u dit straks gaan gebruiken? En op wat voor manier kunnen bestaande toepassingen onderdeel worden van Gaia-X?


Programma

Het programma ziet er als volgt uit:

1. Welkom
Matthijs Punter, researcher en consultant Data Ecosystems, TNO

2. Introductie Gaia-X
Peter Verkoulen, programmamanager Gaia-X Hub Nederland
Waarom is Gaia-X gestart, welke afspraken worden er momenteel gemaakt, wat is de link met International Data Spaces (IDS) en welke vervolgstappen zijn voorzien in de komende tijd.

3. Demonstratie: Gaia-X in de communicatie tussen klanten en toeleveranciers
Hoe kan het Smart Connected Supplier Network zorgen voor een beter digitaal verbonden toeleverketen tussen OEMs, maakbedrijven en hun toeleveranciers? 

4. De rol van cloud-aanbieders
In gesprek met Inter-Connect en SURF: wat betekent de komst van Gaia-X voor hun dienstverlening? Welke kansen biedt dit voor eindgebruikers?

5. Wat zijn de ontwikkelingen rondom Gaia-X bij Brainport Industries?
Gesprek met John Blankendaal, directeur Brainport Industries. De Brainport Industries Campus is de ‘hub’ voor Gaia-X in de maakindustrie. Wat houdt dit in en hoe kunnen ondernemers straks deelnemen?

Organisatie

Dit webinar is georganiseerd door het Data Value Center – Smart Industry in samenwerking met de Gaia-X hub Nederland. De rol van DVC-SI partners: TNO faciliteert de Nederlandse hub voor Gaia-X in meerdere domeinen; Brainport Industries doet dit voor de maakindustrie.

Terugkijken?

Mocht u dit webinar terug willen kijken, dat kan via deze link.

Share on

Meer nieuws

28 oktober 2021

Op donderdag 11 november 2021 vindt het ECP Jaarfestival 2021 hybride plaats: zowel op locatie Fokker Terminal in Den Haag als online. Het wordt een interactief programma van debatten, sessies, (…)

Use cases

Een overzicht van Use cases vanuit diverse sectoren in Europa ten behoeve van diverse ontwikkeling van Gaia-X. De use cases staan op de website van onze internationale Gaia-X groep.

Evenementen

Een overzicht van de internationale evenementen rondom de ontwikkeling van Gaia-X. De evenementen staan op de website van onze internationale Gaia-X groep.

Gaia-X hub Nederland - een introductie

Gaia-X hub Nederland - een introductie