28 oktober 2021

Gaia-X op het ECP jaarfestival

Op donderdag 11 november 2021 vindt het ECP Jaarfestival 2021 hybride plaats: zowel op locatie Fokker Terminal in Den Haag als online. Het wordt een interactief programma van debatten, sessies, workshops en netwerkgelegenheid. De Gaia-X Hub Nederland organiseert twee verschillende sessies binnen het jaarfestival:

De online sessie “Hoe federatieve dataspaces en clouds waarde uit data beïnvloeden”.
Deze sessie start om 15.15 uur. Vanuit het project Gaia-X zet Peter Verkoulen enkele stippen op de horizon waarbij ook clouddiensten en infrastructuren transparant en interoperabel zijn. Hij laat u kennis maken met de doelstellingen van Gaia-X en de stand van zaken op Nederlands- en EU-niveau.   

De sessie “Digitale Autonomie, de digido’s en digidont’s”.
Deze sessie start om 16.15 uur. Er zal onder andere een paneldiscussie plaatsvinden met een aantal interessante partijen. Peter Verkoulen schuift aan namens Gaia-X Hub Nederland.

Share on

Meer nieuws

30 november 2021

de NL AIC streef naar een voorhoedepositie op het gebied van kennis én toepassing van Artificiële Intelligentie (AI) voor welvaart en welzijn. Om dit doel te bereiken, is het cruciaal om data op grote schaal beschikbaar te maken, zodat AI-algoritmen beter kunnen worden gevoed met juiste (…)

Use cases

Een overzicht van Use cases vanuit diverse sectoren in Europa ten behoeve van diverse ontwikkeling van Gaia-X. De use cases staan op de website van onze internationale Gaia-X groep.

Evenementen

Een overzicht van de internationale evenementen rondom de ontwikkeling van Gaia-X. De evenementen staan op de website van onze internationale Gaia-X groep.

Gaia-X hub Nederland - een introductie

Gaia-X hub Nederland - een introductie