28 oktober 2021

Gaia-X op het ECP jaarfestival

Op donderdag 11 november vindt het ECP Jaarfestival 2021 hybride plaats: zowel op locatie Fokker Terminal in Den Haag als online. Het wordt een interactief programma van debatten, sessies, workshops en netwerkgelegenheid. De Gaia-X Hub Nederland organiseert twee verschillende sessies binnen het jaarfestival:

De online sessie “Hoe federatieve dataspaces en clouds waarde uit data beïnvloeden”.
Deze sessie start om 15.15 uur. Vanuit het project Gaia-X zet Peter Verkoulen enkele stippen op de horizon waarbij ook clouddiensten en infrastructuren transparant en interoperabel zijn. Hij laat u kennis maken met de doelstellingen van Gaia-X en de stand van zaken op Nederlands- en EU-niveau.   

De sessie “Digitale Autonomie, de digido’s en digidont’s”.
Deze sessie start om 16.15 uur. Er zal onder andere een paneldiscussie plaatsvinden met een aantal interessante partijen. Peter Verkoulen schuift aan namens Gaia-X Hub Nederland.

Wilt u de sessies graag bijwonen? U kunt zich aanmelden via de website van ECP.

Share on

Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Meer nieuws

22 november 2021

Op donderdag 25 november organiseert Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) een webinar ICT en Cyberbeveiliging. Het evenement vindt online van 10.00 tot 11.30 uur plaats. Wilt u meer informatie (…)

30 september 2021

Op Prinsjesdag 21 september heeft het kabinet Rutte in de voorgestelde begroting ook een voorstel gemaakt dat Nederland voor €300 M gaat investeren in twee “Important Project of Common (…)

Use cases

Een overzicht van Use cases vanuit diverse sectoren in Europa ten behoeve van diverse ontwikkeling van Gaia-X. De use cases staan op de website van onze internationale Gaia-X groep.

Evenementen

Een overzicht van de internationale evenementen rondom de ontwikkeling van Gaia-X. De evenementen staan op de website van onze internationale Gaia-X groep.